Rosengrens Skafferi

Rosengrens skafferi ligger vägg i vägg med Länsmuseét. Här kan du äta en trevlig vegetarisk lunch i en inspirerande miljö. Lunchbuffén består av ett antal olika rätter, färsk sallad och soppa. Bröd, smör och lika goda röror exempelvis hummus och olivröra är framdukat till buffén. Du blir garanterat mätt, här finns det tillräckligt med olika rätter att fylla magen med.På menyn serverar de också andra maträtter, smörgåsar och ett stort utbud med hembakta kakor. En stor del av vad som säljs är bakat med lokalt producerade och ekologiska råvaror tex. mjöl från Råberga kvarn.
Det går även utmärkt att bara ta en fika, bakverken är smaskiga och de har både tepåsar och löste utöver kaffe.


Här är ett citat från Rosengrens hemsida för att ni ska få en uppfattning om platsen.


"Inspirerade av trädgård, kryddor och örter kommer lokalen att innehålla allehanda rosmarinträd, lagerträd, kardemummaväxter m.m. Vi använder oss dessutom av Ernst Kirchsteigers, till temat passande och vackra, tyg 'Ringblomma' för att skapa en trädgårdslik atmosfär".Hemsida: www.rosengrensskafferi.se
Adress: Engelbrektsgatan 3, Örebro
Brownies med gojibär och jordnötter.

Rawfoodboll med mullbär.

  

Här syns en del av delikatesshyllan. Du kan köpa vinäger, dressinga till knäckebröd och kryddor.  Rosengrens säljer både egna produkter och högkvalitets varor från andra producenter.Karta:

Visa större karta